Presentació

Codiba és una empresa de distribució de begudes líder en el Vallès Oriental, que amb una trajectòria de 30 anys en el sector, està consolidada, i amb qui han confiat la distribució dels seus productes grans empreses com Damm, Coca-Cola, llet Pascual, Aigües del Montseny i Caves Hill entre d’altres.
Qualitat, proximitat, compromís, immediatesa i esperit de servei, són els valors que la fan única.
Una empresa d’arrels familiars, que s’ha sabut adaptar als temps i que té per filosofia el tracte igualitari a tots els clients, no és la quantitat sinó la fidelitat dels nostres compradors el que els fa grans.
Els nostres clients, el nostre principal actiu.

Història

Joan Codina, director i fundador de Codiba, es va dedicar professionalment a la distribució de begudes des de molt jove, al 1970 ja era empleat d’un magatzem de la mateixa zona del Vallès. Fet que l’hi va permetre adquirir un ampli coneixement en el sector i del mercat.
Fou l’any 1985, que decidí emprendre el seu propi negoci adquirint una nau a la localitat de Vilalba Sasserra i sis camions per a auto-venda.

Aigües del Montseny va ser la primera gran marca en confiar-li la distribució dels seus productes, venint darrera tot un degoteig d’incorporacions al catàleg de vendes.
Ja a finals del mateix any 1985 eren fleters de Coca-Cola, al 1986 s’hi sumava la distribució de Letona-Cacaolat, Vichy Catalan i Gasoses La Perla.
És també aquest any 1985 que s’amplia la infraestructura amb la compra dels Magatzems Curto, de Sant Celoni, i es canvia els sistema comercial : passant de l’auto-venda a la pre-venda, incorporant sis venedors a la plantilla.

Al 1987 Codiba és seleccionada per Cerveses Damm com a distribuïdora oficial de la zona. A partir d’aquí el volum de clients i moviment diari de caixes no deixa d’incrementar.

Al 2008 l’empresa necessita una ampliació per a magatzematge i una amplia estructura logística i es compren les naus de Llinars del Vallès, des d’on es treballa actualment i son la seu social de la companyia.

Al 2009 s’adquireix l’empresa Gadisbla SL, amb empleats, instal.lacions i cartera de clients.

Aïgues del Montseny

En les primeres setmanes de 1985 i a la vegada que la nostre empresa iniciava una nova etapa amb la introducció al mercat de nous formats d’un sol ús, el senyor Joan Codina de Codiba, i el senyor Miquel Ninou, propietari d’Aigües del Montseny, arribaren a un acord de col·laboració per comercialitzar l’aigua de la Font de Sant Antoni situada a Sant Esteve de Palautordera i molt apreciada a la comarca. Aquest acord es va materialitzar en la forma que era habitual per aquella època, amb un compromís de paraula i que després de trenta anys segueix tant vigent com el primer dia.
A data d’avui i per raons generacionals aquesta col·laboració esta avalada per el compromís de la sra, Carme Ninou que manté els acords així com el desig de que segueixin vigents durant molts anys.
L’empresa Aigües del Montseny en tots aquests anys, no només ha servit a que la comarca del Vallès Oriental estigui representada i apreciada en tota Catalunya per la seva exquisida aigua, si no que a més a més ha contribuït al desenvolupament econòmic i social de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera, en les quals la distribuïdora Codiba, te una implantació molt important amb la representació dels nostres productes.
En l’actualitat la marca està centrada en que l’aigua mineral natural “Aigües del Montseny” expandeixi la seva implantació amb nous formats així com amb la millora constant dels més clàssics.
Els formats per alimentació que oferim a data d’avui són les garrafes de 8 i 5 litres en plàstic i les ampolles de 1,5 litres en les dues presentacions habituals de pack-6 i caixa de cartró de 12 unitats. Per la hostaleria oferim els formats clàssics de 0,500 ml i el 0,330 cl.
Amb la constat inquietud de oferir als nostres clients, noves presentacions per el nostre producte hem llençat al mercat i amb molt d’èxit una nova gamma que anomenem H2O, i que esta formada per tres ampolles de plàstic pet; adreçada als establiments que volen un bon producte amb una presentació versàtil i còmoda, per als establiments que valoren la seva imatge.
Reconeixem i agraïm la feina del nostre distribuïdor Codiba i desitgem que aquesta feina que fa en el sector de la distribució de begudes, sigui vigent en els pròxims anys.

Equip

L’equip és una de es claus de l’èxit de Codiba, amb més de 50 treballadors, hi ha empleats que estan amb l’empresa des del primer dia, i que segueixen fent la seva feina amb la mateixa professionalitat i il·lusió. Això és un gran valor afegit, ja que el nostre equip coneix molt al client, les seves preferències i les seves necessitats. Són relacions basades en el temps i en la feina ben feta. Gràcies a un treball molt constant, persistent i rigorós, l’equip ha anat creixent progressivament any a any.

Flota

Igual que l’empresa, la flota segueix creixent. Codiba va començar amb 6 camions. Ara l’empresa compta amb 15 camions i 9 vehicles comercials. Els nostres comercials i repartidors recorren el Vallès representat a Codiba i amb l’objectiu de la total satisfacció dels nostres clients.