Caves Hill

Una història d’innovaciócava-antiga
Cavas Hill és el llegat de l’esperit emprenedor d’un britànic -Joseph Hill- que l’any 1761 es va instal·lar a les vinyes del Maset, a Moja (entre Barcelona i Tarragona), per dedicar-se a conrear la vinya i fer-ne vi.
Durant generacions els seus descendents van continuar la tasca familiar. El seu fill Joan va heretar el negoci del pare; va construir la masia on actualment s’ubica l’empresa i el celler, que quedava separat de la casa per una porta on encara es conserva la llinda gravada amb l’any de fundació del celler. Això era l’any 1887. A final del segle XIX, coincidint amb l’arribada de la revolució industrial, l’expansió
del coneixement i l’anomenada Belle Époque a Europa, i el Modernisme a Catalunya, l’esperit optimista i emprenedor de la societat del moment es va encomanar també al celler.
L’any 1918 la família Hill encarrega la reforma modernista de la façana principal a l’arquitecte Antoni Pons. I uns anys més tard, el 1924, es comencen a construir les caves històriques, formades per cinc galeries excavades en una roca tova, anomenada tapassot,que és mal·leable i resistent i va permetre donar forma a parets i voltes de manera natural, esdevenint unes de les caves encara més singulars del Penedès.
L’any 1926 hi comencen a reposar les primeres ampolles de cava, elaborat seguint el mètode champenoise però amb varietats autòctones de la zona -macabeu, xarel·lo i parellada-.
Un cop fet el cupatge, arriba un moment màgic: s’omplen les ampolles i s’hi afegeixen els llevats per provocar la segona fermentació que produeix les característiques bombolles.
Les ampolles descansaran a la històrica cava durant mesos; moltes vegades, durant anys.
Les llargues criances juntament amb la qualitat dels nostres licors d’expedició, madurats en bótes de roure francès d’Allier, són el secret del caràcter i personalitat dels nostres caves.
Cavas Hill té dues línies de productes: Cuvée 1887, íntimament relacionada amb la Belle Époque, l’esperit festiu i l’actitud oberta, i Cuvée Panot, un homenatge al Modernisme que tant s’identifica amb els orígens de les seves caves.

Marques

Aigues del Montseny
aquaBona
Bargallo
Cacaolat
Coca-Cola
Estrella Damm
Fanta
Granini
Nestea
Nordic
Pascual
Powerade
Royal Bliss
Vichy Catalan
Vive Soy